Para, Marschallkreek, Klaaskreek en Compagniekreek

HUISBIBLIOTHEEK

Voor onze huisbibliotheek hebben wij heel wat boeken gekregen. De eerste boeken kwamen vanuit Drenthe met de boot naar ons toe. En we waren daar heel blij mee, want in huis hebben we een aantal kinderen, die moeite hebben met lezen.

 

Later zijn er nog goede gaven bij gekomen, als mensen bij ons langskwamen met nog meer boeken. 

 

Ondertussen zijn er al heel wat boeken bij gekomen, dozen vol, maar er zijn ook heel wat kinderen die daar gebruik van maken, want bij onze huiswerkbegeleiding komen ongeveer 20 kinderen en lezen is een van de dagelijkse taken en sommige kinderen hebben een grote leesachterstand of dyslectie en daarvoor hebben wij ook veel speciale boeken.

 

 

MARSCHALLKREEK

Ons bestuurslid Margreet Dalh is met een paar mensen op bezoek gegaan bij drie scholen om daar bibliotheekboeken namens onze stichting aan te bieden. De eerste plaats, die zij aandeden was Marschallkreek. De leiding van de school was blij verrast, want de school had echt een tekort aan bibliotheekboeken. Het schoolhoofd en het onderhoofd zagen de 6 dozen met boeken en waren enthousiast.In het nieuwe schooljaar hebben de kinderen nu heel wat extra te lezen en dat betekent, dat niet alleen hun leesniveau omhoog gaat, maar ook bij de andere lessen zullen zij beter presteren.

KLAASKREEK

Het tweede dorp, dat door Margreet Dalh werd bezocht was haar eigen dorp Klaaskreek, waar ze vroeger gewoond heeft en waar zij nog steeds een huisje heeft. Ook daar waren de leerkrachten blij verrast. In 6 dozen boeken zit toch heel wat. En het zijn boeken van alle niveaus voor alle verschillende klassen. Dus leesplezier voor alle klassen van de school. De leerkrachten gingen meteen in de dozen kijken welke leuke boeken er allemaal inzaten! En ze waren zo enthousiast!

 

COMPAGNIEKREEK

De laatste plaats, die werd bezocht was Compagnie-kreek. ook hier waren enthousiaste leerkrachten, maar de leerlingen werden er ook bij gehaald om de dozen uit de auto te halen en in de school te brengen. De leerkrachten gaven aan, dat deze boeken heel welkom zijn en ze hopen, dat we in de toekomst hun eventueel nog van meer boeken kunnen voorzien. Met een voldaan gevoel reisde ons bestuurslid weer terug naar de stad naar Sunny Point, waar zij woont. In de toekomst willen wij o.a. ook nog een bibliotheek opzetten in Sunny point en in Lelydorp. Dus bibliotheekboeken blijven welkom.

Bibliotheek Nieuw Aurora

In Nieuw Aurora hebben wij diverse activiteiten. Allereerst hebben wij het dorp ondersteund met boeken voor hun bibliotheek , we hebben heel veel dozen met boeken en schoolmateriaal aan het dorp gegeven. De afspraak was, dat de mensen van het dorp een bibliotheek zouden bouwen en dat wij zouden zorgen voor veel boeken en we hebben ons aan de afspraken gehouden.

 

Op de bibliotheek is een mooie schildering gemaakt van een lezend kind in een boom. Voorlopig heeft Nieuw Aurora geen bibliotheekboeken meer nodig, maar een ander dorp aan de Surinamerivier wel. Mensen zijn druk bezig een bibliotheekruimte in te richten en te schilderen en in 2018 hopen wij een hele nieuwe bibliotheek te kunnen openen. Dus blijft u ons volgen!

 

 ENG  NL    NL