Dankzij talenten kan ieder mens een eigen persoonlijkheid ontwikkelen en laten zien hoe uniek hij of zij is. Daarom willen wij mensen uitdagen hun talenten te ontwikkelen en daarmee iets te doen. In Nederland kunt u juist met die talenten iets doen ten bate van onze stichting.

 

We geven boeken uit met gedichten en verhalen geschreven door kleine werkgroepen.Wij dagen u uit met uw talent iets te doen voor onze stichting. Het kan van alles zijn: u kunt meedoen aan een sponsorloop of een sponsorsportactiviteit, u kunt een concert organiseren, een schilderij veilen voor onze stichting, een leuke maaltijd organiseren, een kindertoneelvoorstelling, een balletvoorstelling, een schilder-workshop, een lezing, een discussieavond, een boekenbeurs, een high tea, een quiltverloting, zelfgemaakte sieraden om te verkopen of wat u maar bedenkt.

 

Wij zijn blij met alle ideeën en hopen dat u bij die activiteiten zelf iets goeds beleeft, kijk gerust naar onze steun door de jaren heen:

 

 

 

Zo heeft de balletschool de Singel workshops gehouden ten bate van onze projecten en zo hebben jongeren in Rotterdam mooie hoesjes gemaakt voor mobiels en met de opbrengst van de verkoop ons gesteund. En was er op 4 juli 2015 weer een dansdag met diverse workshops in Dordrecht ten bate van onze stichting. n Zaandam en Hoofddorp zijn diverse benefietconcerten geweest met amateurs en beroepsartiesten, zo heeft ook de bekende Surinaamse zanger Oscar Harris meegewerkt in Zaandam.

 

In Surhuisterveen, Hoofddorp, Zaandam en nog veel meer plaatsen zijn er speciale maaltijden gekookt ten bate van de stichting. Daarnaast hebben we een rondreizende tentoonstelling met schilderijen van Jolan Gaaikema, die ook bij uw kerk, school of clubhuis kan hangen.

 

De bekende cabaretier Seth Gaaikema heeft in 2012 samen met de pianist Eric Vlasblom een benefietvoorstelling gegeven in de doopsgezinde kerk te Hoofddorp. Dat was een heel bijzondere voorstelling. Hij is namelijk de broer van Jolan Gaaikema en hij zong speciaal voor haar het liedje "zusje". Seth heeft Jolan vaak gesteund bij al het hulpwerk dat zij in verschillende tijden in Suriname deed. Hij en Jolan hadden een heel speciale band en zijn heengaan is voor onze stichting dan ook een groot gemis.

 

Surinaams Talent als Motto

 

Met onze stichting stimuleren wij kinderen en volwassenen in Suriname om iets met hun talenten te doen of om nieuwe talenten te ontwikkelen: Zo hebben wij nu 2 dansgroepen, de dansgroep Esperanza en de dansgroep de Rainbow Kids, die dansles krijgen en regelmatig optreden in kerken. Zo organiseren wij blokfluitlessen voor kinderen in Wanica en bij de EBGS-gemeente in Sunny Point.

 

We organiseren naailessen voor kansarme vrouwen, die zo met naaien straks hun geld kunnen verdienen. Sommige cursisten zijn zo getalenteerd, dat zij nu anderen les geven.

 

Vrijwilligers uit Nederland hebben EHBO-lessen gegeven aan kinderen en sommige kinderen gebruiken nu hun talent om een kind met b.v. een wondje aan de voet, de teen of de hand te verbinden. We stimuleren kinderen om toneel te spelen en veel te zingen en zij geven soms een toneelvoorstelling of een zangoptreden in een kerkdienst of bij een school.

 

We laten kinderen veel schilderen en tekenen om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Ook stimuleren wij kinderen om te leren zwemmen.

We stimuleren kinderen om mee te helpen.

 

Bijvoorbeeld als we bezig zijn een huis, of een schoollokaal, te schilderen en leren hun zo hoe muren en het plafond te verven. We stimuleren kinderen ook om zelf een toneelstukje te bedenken en een voorstelling te geven met zang en dans door hen zelf bedacht. We leren kinderen koken en cake en taart bakken en nog veel meer. De talenten van Surinamers ontwikkelen is het motto van onze stichting.

Waar oude taalboeken in Nederland weinig waarde heeft, zijn ze voor kinderen in Suriname goud waard. In een land met veel onalfabeten isontikkeling van het Nederlands een essentiëeel voor hun toekomst. 

 

Maar ook met speelgoed en kleding kunnen kinderen een hoop ontvangen. Waar kinderen in Nederland wel snel door kleding heengaan, zijn de acrobaatjes hier nog getalenteerder door kleding te gaan. En voor kniplessen is stof ook van belang.

 

Indien u boeken, speelgoed, kleding of schoolmateriaal hebt zijn wij erg dankbaar voor uw gift, Klik gerust ook op de titel of kop om te zien aan wie wij allemaal dankbaar zijn.

Colorful Chance Suriname