top of page

Bent u enthousiast geworden over onze stichting? En wilt u meedoen? Dan zijn er verschillende manieren hoe u ons kunt helpen. En een aantal van die mogelijkheden staan hier.

Voor onze stichting ColorfulChances zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

 

Allereerst zoeken wij 2 bestuursleden om het bestuur aan te vullen. Meer weten?

Dan zoeken wij vrijwilligers in de buurt van Amsterdam of Wormerveer, die ons willen helpen bij het inpakken en verzenden van een container met goederen naar Suriname. Meer weten?

Jolan Gaaikema, de initiatiefneemster van onze beide stichtingen, die zelf van 2012 tot 2022 in Suriname woonde en actief was bij onze projecten, woont weer in Nederland. Zij wil graag een lezing houden en met een fotopresentatie wat over de stichting komen vertellen, ze woont in Amsterdam. U kunt haar mailen: jolangaaikema@gmail.com of bellen 0637243046.

Voor onze projecten hebben wij verschillende dingen nodig en we zouden blij zijn, als in Nederland bepaalde dingen worden ingezameld om daarna te worden verstuurd. We hebben schriften, pennen, schooltassen, kinderkleding, printpapier, leggings, kinderboeken, enkele laptops, stoffen, naaigaren, oude elektrische naaimachines, knuffels, speelgoed en nog veel meer nodig. Wilt u met uw organisatie een inzameling houden, lees dan hoe of wat.

U kunt er ook voor kiezen met uw organisatie, kerk of vereniging om 1 van onze projecten te ondersteunen. 

Zo zijn wij bij voorbeeld betrokken bij 2 crèches en misschien is er een crèche in Nederland, die speciaal 1 crèche wil steunen.

Zo hebben wij op 5 plaatsen huiswerkbegeleiding, maar we zouden blij zijn met een school die dit project ondersteunt.

Misschien is er een medische post die onze EHBO-lessen wil  ondersteunen.

In het verleden heeft een balletschool onze danslessen ondersteund en een muziekschool onze muzieklessen.

Misschien is er een quiltgroep die onze kniplessen wil ondersteunen. 

En misschien wilt u met uw kerk wel 1 van de projecten ondersteunen door diverse fondswervingsactiviteiten.

Laat uw creativiteit u leiden en vergeet ons niet!

De mensen en kinderen in Suriname verwonderen zich over hun mogelijkheden en wat zij kunnen.

U kunt uw talenten gebruiken om hen te helpen! Gebruik uw talent, u kunt meer dan u denkt!

U kunt ook met uw kerk of vereniging een collecte houden voor onze stichting of specifiek voor 1 van de projecten. Er zijn gelukkig als een paar kerken, die dit met enige regelmaat doen. Als u wilt kunnen wij u ter onderbouwing van de collecte een korte PowerPoint- fotoreportage sturen, zodat het doel van de collecte wat zichtbaarder wordt. Wilt u dit, stuur dan een email. Houd er wel rekening mee, dat het maken va zo'n PowerPoint een paar dagen kost.

Word donateur

U kunt ons natuurlijk ook steunen door donateur te worden en weet; we zijn blij met elke gift, hoe klein ook. U kunt ons eenmalig steunen of maandelijks, het is aan u. Onze bankrekening is bij de Triodosbank,

rekeningnummer NL97 TRIO 0338670300 ten name van Stichting Colorful Chances. Stuur ons een email, als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

Ook in Suriname kunnen mensen en kinderen meedoen, maar dat is anders want zij vormen de doelgroep van onze Stichting Veelkleurige Kansen Suriname.

Er wordt in 2023 in 5 plaatsen huiswerk-begeleiding gegeven. In Moengo en Julianadorp kunnen er voorlopig geen kinderen bij, maar in Lelydorp, Onverwacht en Hannaslust wel.

Wilt u uw kind opgeven voor huiswerk-begeleiding in een van die 3 laatstgenoemde plaatsen, stuur dan een email.

Het ligt in de bedoeling om in Onverwacht, Bernharddorp en Zanderij EHBO-lessen te geven aan moeders met kleine kinderen, daarbij leer je wanneer een ziek kind naar de dokter moet, hoe een verband aan te leggen, hoe te reanimeren, hoe voor het kind te zorgen en nog veel meer!  Je kunt je hiervoor opgeven per email.

Er wordt kniples gegeven in Pont Buiten, Nieuw Aurora en Tjarikondre en in de toekomst ook in Moitaki. Heb je belangstelling daarvoor, stuur dan een email

Voor kinderen wordt er dansles gegeven in Sunny Point, Onverwacht en Moengo. De kinderen leren mooie dansen en treden soms op in een kerk. In Sunny Point zijn zelfs 2 dansgroepen, maar in alle plaatsen zijn nieuwe kinderen welkom. Wil jij je kind opgeven voor dansles, stuur dan een email.

Ook in Suriname zijn we blij met donateurs. U kunt ons eenmalig steunen, maar het is ook mogelijk om een maandelijkse bijdrage te doen.

Onze srd-rekening is bij de VolksCredietBank,

ons rekeningnummer is 811359106. We zijn blij met elke gift. We hebben ook een euro-rekening bij de VCB het rekeningnummer is 813067431. Beide rekeningen staan op naam van Stichting Veelkleurige Kansen Suriname. Stuur ons een email, als u ook onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

Op dit moment hebben wij in Suriname niet veel vacatures. We hebben even geen mogelijkheden voor vrijwilligers in Suriname en we zoeken alleen een werker voor de huiswerkbegeleiding in Onverwacht. WE zijn op zoek naar iemand, die in de 3de of 4de klas van de onderwijzersopleiding zit en die graag wat ervaring wil opdoen. Meer informatie.

Wij zijn dankbaar met steun van bedrijven. Denk daarbij aan schoolmaterialen, bouw-materialen, kinderkleding, speelgoed, stoffen, verbandmiddelen, knutselmateriaal of wat u ons maar geven wilt. Als u ons steunt, dan noemen wij u op onze website.

bottom of page