top of page

In Suriname stimuleren wij kinderen en volwassenen hun talenten te ontwikkelen. Daarom geven wij dansles en zangles, we hebben kinderen laten tekenen en schilderen en we leren volwassen vrouwen om kleding te maken en te creëren. Dankzij talenten kan ieder mens een eigen persoonlijkheid ontwikkelen en laten zien hoe uniek hij of zij is. Daarom willen wij mensen uitdagen hun talenten te ontwikkelen en daarmee iets te doen.

 

In Nederland kunt u juist met die talenten iets doen ten bate van onze stichting. Wij dagen u uit met uw talent iets te doen voor onze stichting. Het kan van alles zijn: u kunt meedoen aan een sponsorloop of een sponsorsportactiviteit, u kunt een concert organiseren, een schilderij veilen voor onze stichting, een leuke maaltijd organiseren, een kindertoneelvoorstelling, een balletvoorstelling, een schilder-workshop, een lezing, een discussieavond, een boekenbeurs, een high tea, een quiltverloting, zelfgemaakte sieraden om te verkopen of wat u maar bedenkt.

 

Wij zijn blij met alle ideeën en hopen dat u bij die activiteiten zelf iets goeds beleeft, kijk gerust naar onze steun door de jaren heen:

 

 

Zo heeft de balletschool de Singel workshops gehouden ten bate van onze projecten en en in een ander jaar organiseerden zij weer dansworkshop ten bate van onze Danslessen in Suriname.

 

Zo hebben jongeren in Rotterdam mooie hoesjes gemaakt voor mobiels en met de opbrengst van de verkoop ons gesteund. In Zaandam en Hoofddorp zijn diverse benefietconcerten geweest met amateurs en beroepsartiesten, zo heeft ook de bekende Surinaamse zanger Oscar Harris meegewerkt in Zaandam.

 

In Surhuisterveen, Hoofddorp, Zaandam en nog veel meer plaatsen zijn er speciale maaltijden gekookt ten bate van de stichting. Daarnaast hadden we een rondreizende tentoonstelling met schilderijen van Jolan Gaaikema.

 

De bekende cabaretier Seth Gaaikema heeft in 2012 samen met de pianist Eric Vlasblom een benefietvoorstelling gegeven in de doopsgezinde kerk te Hoofddorp.

 

Dat was een heel bijzondere voorstelling. Hij is namelijk de broer van Jolan Gaaikema en hij zong speciaal voor haar het liedje "zusje".

 

Seth heeft Jolan vaak gesteund bij al het hulpwerk dat zij in verschillende tijden in Suriname deed. Hij en Jolan hadden een heel speciale band en zijn heengaan was voor onze stichting dan ook een groot gemis.

 

bottom of page