top of page

Voor een heel aantal projecten zijn we blij met inzamelingen uit Nederland. In Suriname zijn veel dingen niet te krijgen of heel duur en soms zijn tweedehandsspullen nog prima te gebruiken. Zo werken we ook aan duurzaamheid, want we gooien niet weg, maar dingen worden hergebruikt. Aan de ander kant hebben we voor sommige projecten ook nieuwe dingen nodig. We zetten hier op een rij, wat u voor ons kunt inzamelen. Echter als u het inzamelt, zou het fijn zijn als u ook geld inzamelt om het zelf te versturen, maar daar kom ik later op terug.

Voor 2 crèches hebben wij verantwoord kinderspeelgoed nodig. Ook veel knuffels. Maar ook b.v. duplo en ander speelgoed juist geschikt voor de allerkleinsten. Ook zijn papflessen altijd welkom. Kinderkleding voor kleintjes tot 4 jaar. Maar ook handdoeken, kleine lakens, theedoeken, drinkbekers met een tuitje, een paar boxen, box-speelgoed, box-kleden, blokken, klein bestek, stoffen poppen.

Voor de huiswerkbegeleiding en de buitenschoolse opvang hebben we nieuwe schriften nodig, en pennen en potloden, gummetjes, puntenslijpers, ook tekenschriften en kleurboeken en kleurtjes. Verder zijn ook tweedehands boeken en Donald Ducks en andere kindertijdschriften.

 

Voor de dansgroepen zouden we voor de repetities blij zijn met tweedehands leggings en T-shirts en voor de optredens hebben de kinderen (van alle maten) nieuwe witte T-shirts en nieuwe witte leggings nodig. 

 

Voor de kniplessen zijn wij blij met alle soorten stoffen, naaigarens, andere naai-attributen en tweedehands elektrische naaimachines.

Voor de EHBO-lessen zijn we blij met verbandmateriaal, dat overtijd is en dus niet meer gebruikt mag worden, maar wat wel geschikt is als oefenmateriaal. Ook zouden we blij zijn met een oefenapparaat waarmee we de studenten kunnen leren hoe ze moeten werken met AED. We hebben wel EHBO-poppen om reanimatie te oefenen, maar niet zo'n apparaat, waarmee ze leren hoe te werken met de AED.

Voor ons kinderhulpproject waarbij wij ongeveer 80 kinderen naar school helpen willen wij graag nieuwe schriften, pennen, potloden, linialen, slijpers, vegers, maar ook graag nieuwe geodriehoeken, rekenmachines en nieuwe schooltassen, broodbakjes en schoolbekers.

 

En voor enkele van onze studenten en voor enkele medewerkers zijn wij op zoek naar tweedehands laptops, wel graag met daarop een officeprogramme.

Verder zijn we altijd blij met babykleding, kinderkleding en kleding voor groteren.

 

bottom of page