Vacatures Vrijwilligerswerk
Vrijwilliger EHBO-lessen 2020

Voor het geven van EHBO -lessen aan groepen met verschillende leeftijden, zoeken we vrijwilligers in 2020 gedurende 1 maand. Deze persoon moet goed zijn in initiatief nemen en samen te werken met mensen van alle soorten religies en volken. Gegeven de omgeving is creativiteit nodig, om tientallen mensen te ondersteunen met beperkte idealen.

We hebben dan EHBO-poppen  en dus kunnen we ook reanimatielessen geven en dat is een goede zaak. 

Eigenschappen:

+ Aantoonbare ervaring in EHBO Lessen geven

+ Goede communicatievaardigheden om met mensen met alle soorten ontwikkeling samen te werken 

+ Ervaring in medische instellingen is een pluspunt

+ Omgaan met alle soorten mensen + Mensen concrete instructies en testen geven

 

Heeft u belangstelling stuur dan een email met cv en motivatie naar colorfulchances@gmail.com.

Vrijwilliger Bouwproject 2020

Voor onze projecten in de bouw zoeken wij vrijwilligers die in 2020 gedurende minstens 1 maand ons willen helpen. Wij zoeken actieve individuen, die in staat zijn om op bestaande als ook nieuwe locaties projecten te starten, als ook mensen, die in staat zijn samen te werken met mensen van alle soorten religies en volken. Gegeven de omgeving is creativiteit essentieel als ook commitment aan ontwikkelingshulp. Juist omdat veel kleine bouwprojecten hebben zien we vol spanning uit naar een of meer nieuwe vrijwilligers.
 

Eigenschappen:

+ Ervaring in de bouw, kunnen metselen, timmeren, een simpel houten huis opzetten of een dak met palen en een fundament leggen o.a. met steen, een dak op palen maken, eventueel kennis van het aanleggen van stroomkabels of riolering.

+ Goede communicatieve vaardigheden met mensen van verschillende bevolkingsgroepen en geloven.

+ Leiding kunnen geven

+ Mensen kunnen enthousiasmeren

Deze projecten kunnen zijn in Goejaba in het Binnenland, of in Moengo of in de Nieuw Nickerie en eventueel ook in Para. 

Wil je bij ons vrijwilligerswerk doen, stuur een email met cv naar colorfulchances@gmail.com

Universele Vrijwilligers en Stagiaires

Universele helpende handen zijn welkom door het hele jaar. Echter, zouden de aangewezen periodes verschillen van de bepaalde. Maar ook voor een maand of langer zijn vrijwilligers gezocht die in het algemeen willen helpen bij een van onze projecten. Het kan hierbij gaan om de begeleiding van kinderen, maar het kan ook gaan b.v. om het opzetten en organiseren van een bibliotheek. 

We zijn met onze stichting bezig op verschillende gebieden en bij alles kunnen we vrijwilligers gebruiken, hetzij bij het lesgeven aan de naailesdocentes opdat zij betere vaardigheden aanleren, hetzij bij de huiswerkbegeleiding van middelbare scholieren, hetzij bij het schilderen van een gebouw,

hetzij bij het opzetten van een nieuw project. 

Met uw talenten kunt u mogelijk iets voor ons betekenen.

 

Wil je bij ons vrijwilligerswerk doen, stuur een email met cv naar colorfulchances@gmail.com

Beste toekomstige vrijwilligers en stagiaires,

 

Vrijwilligers zijn essentieel voor ons werk en speciaal hen met ervaring in het begeleiden en samenwerken met andere vrijwilligers. Wij hebben het principe, dat we vrijwilligers uitdagen om iets te doen met hun eigen talenten en zo hebben verschillende vrijwilligers verschillende bijdragen geleverd en hopen we dat ze dit zullen voortzetten.

Rudy, Monique, Jolanda en David hebben geholpen bij de begeleiding van de kinderen, Maaike, Rosella, Anja, Amy en Myrthe hebben geholpen met het geven van EHBO-lessen en voedingslessen. Geke, Okky en Silvie hebben geholpen bij het geven van kniplessen, Ineke, Ad, Joyce en Joke hielpen bij onderwijs en Brigite gaf blokfluitlessen om maar een paar voorbeelden te noemen. Hinde en Margriet hielpen o.a. mee met kinderproject in Sunny Point. Romeo, Bert, Henk en anderen waren actief bij het toilettenproject en zo kunnen we doorgaan. In de loop van ruim 5 jaren hebben wij al heel wat vrijwilligers gehad uit Nederland, België en Suriname, die langere of kortere tijd ons en de kinderen of mensen hier geholpen hebben. Ieder levert een bijdrage met de eigen talenten en idealen dus ook afgezien van de specifieke profielen zijn andere vrijwilligers welkom. 


Indien u de fondsen ontbreekt kunnen we meedenken voor u op zoek gaan naar een passende woonlocatie, of bij een van onze locaties informeren en duidelijke indicaties krijgen van de kosten. Lijkt u/jou dat wat, dan kunnen wij helpen bij het zoeken van sponsors. We kunnen helpen met een conceptbrief om te sturen naar verschillende organisaties, kerken of vrienden of kennissen waarbij u betrokken bent.

 

Ook voor stagiaires hebben wij plaats en ook daarbij kunnen het stagiaires zijn op verschillend gebied. Het kunnen theologen zijn, want we hebben ook een kerkelijk zendingsproject of mensen uit de sociaal-maatschappelijke sector om een paar voorbeelden te noemen. We hebben al een keer twee stagiaires gehad, die een afstudeerstage hadden in het kader van de opvang en begeleiding van de kinderen bij onze stichting.

 

Ook in Nederland zijn wij op zoek naar vrijwilligers, mensen die een of meer keren een activiteit willen organiseren ter fondswerving van een van de projecten. Geloof in uw/jouw eigen mogelijkheden en kies ervoor om met ons samen te werken.

 

Stuur een email met CV naar colorfulchances@gmail.com om samen de mogelijkheden te verkennen.

 

Met vriendelijke Groeten,

 

Stichting Veelkleurige Kansen Suriname