Actieve Projecten

In december 2019 zijn wij weer gestart met een nieuwe knipcursus voor kansarme vrouwen. Aan deze cursus doen vooral moeders mee en jongeren. 

Aan deze cursus doen ook tienermoeders mee, die zo kunnen bouwen aan de toekomst van hun kinderen.

 

Niet alleen leren zij kinderkleding naaien, ook leren zij kleding en tassen naaien voor de verkoop. Met deze kennis kunnen zij zo een kleine zaak opzetten en door te werken achter de naaimachine straks zorg kunnen dragen voor hun kinderen. Dan werken zij en zijn zij thuis en dat geeft hun en hun kinderen uitzonderlijk goede kansen.

IMG_5181.JPG

Voor de nabije toekomst plannen we een naai-project in het binnenland en daar zal Susanne Lugard dan les gaan geven.

De stoffen zijn al gekocht, de naaimachines zijn er ook al, alleen moeten nog een paar praktische zaken geregeld worden. Meer lezen?

kniples7.jpg

Gezondheid is een belangrijk onderwerp voor onze stichting. We stimuleren iedereen om naar de dokter te gaan en mochten mensen dit niet kunnen betalen, omdat zij niet verzekerd zijn, dan springen wij bij.

Zo betalen wij bij voorbeeld de bevalling van iemand die niet verzekerd is en ook betalen wij veel ziektekosten voor kinderen ,

Nog pas geleden kreeg een jongen een ongeluk, waarbij een auto over zijn voet reed en wij hebben gezorgd, dat hij hoewel hij niet verzekerd was naar het ziekenhuis kon voor een röntgenfoto en nu loopt hij met gips.

Daarnaast willen wij ook regelmatig EHBO-lessen verzorgen en speciale lessen over gezondheid en hygiëne voor tienermoeders.

Ontwikkeling en educatie staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij projecten voor kinderen met huiswerkbegeleiding en vele ondersteunende lessen ook voor kinderen met dyslexie of dyscalculie. Met name in Para bereiken we hiermee ruim 30 kinderen.

 

Voor de kinderen is een team van 2 docenten actief bezig. We geven huiswerkbegeleiding vanaf de 1ste klas lagere school tot en met de 4de klas van de MULO of de LBO.

Meer lezen?

20200205_225444.jpg

Met onze stichting hebben wij lekker veel dansgroepen. Drie groepen zijn in Sunny Point, namelijk twee meisjesgroepen en één jongensgroep en vier of vijf dansgroepen in Onverwacht te Para, de meeste dansgroepen zijn van meisjes of jonge vrouwen, maar in Para zijn ook twee jongens-dansgroepen. 

Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe danslerares voor de drie groepen in Sunny Point. Ook voor de dansgroepen in Para zijn we op zoek naar een extra danslerares, omdat vijf verschillende groepen begeleiden veel is voor één lerares.

 

Daarnaast overwegen wij een dansgroep op te zetten in Moi Taki, waar één van onze vorige leraressen nu werkt. We hopen straks in totaal zeven dansgroepen te hebben. We vinden het belangrijk om jongeren te stimuleren om hun talenten te gebruiken en te ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U kunt een dansgroep uitnodigen op te treden. zonder kosten maar een tegemoetkoming in reiskosten is welkom of vervoer met een busje, laat ons hun talent tonen!

 

De dansgroepen staan natuurlijk ook open voor nieuwe leden, dus wie enthousiast geworden is, kan zich er voor opgeven.

Meer lezen?

IMG_20180818_174356099.jpg
20190623_125104~2.jpg