Actieve Projecten

In januari 2022 zijn wij weer gestart met een nieuwe knipcursus voor kansarme vrouwen. Aan deze cursus doen vooral meisjes jonge vrouwen mee, die na de lagere school niet de kans hebben om door te studeren. We zijn gestart met een cursus in Tjari Kondre.

 

Susanne Lugard geeft de lessen.

20210630_125842.jpg

Het ligt in de bedoelig, dat we in 2022 ook nog kniplessen gaan geven in Nieuw Aurora, Moi Taki en Pont Buiten. Meer lezen?

Ontwikkeling en educatie staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij een project voor kinderen met huiswerkbegeleiding. Met name in Moengo bereiken we hiermee in de coronatijd zeker 15 kinderen. En in de toekomst hopen wij dt werk weer uit te breiden

Meer lezen?

huiswerkbegeleiding.jpg

Door de Coronatijd hebben we een tijd geen danslessen  verzorgd, maar in februari zijn de danslessen weer begonnen in Onverwacht en in Sunny Point. De danslerares is Shauntel Kwadjanie. Er komen nieuwe dansgroepen. Maar we willen graag kinderen blijven stimuleren om hun talenten te gebruiken

Meer lezen?

IMG-20220219-WA00061_edited.jpg

We zijn bezig met een toiletten-project in Goejaba. Het is de bedoeling dat de verschillende families in het dorp tenminste een toilettenblok krijgen met een mannentoilet en een vrouwentoilet. 

We hebben al verschillende toilettenblokken gebouwd en in 2022 wort dit toilettenproject vervolgd.

Ni

Niet alleen in Goejaba worden toiletten gebouwd, maar ook in Moi Taki. Lees meer!

toilettenproject (2).jpg

Gezondheid is een belangrijk onderwerp voor onze stichting. We stimuleren iedereen om naar de dokter te gaan en mochten mensen dit niet kunnen betalen, omdat zij niet verzekerd zijn, dan springen wij bij.

Zo betalen wij bij voorbeeld de bevalling van iemand die niet verzekerd is en ook betalen wij veel ziektekosten voor kinderen ,

Maar ook helpen wij een kind aan een rolstoell en hebben we iemand die een been moet missen geholpen met een prothese.

Daarnaast willen wij ook regelmatig EHBO-lessen verzorgen en speciale lessen over de gezondheid en de zorg voor kleine kinderen voor tienermoeders en jonge moeders.

Lees meer!

reanimatiepoppen.jpg

We ondersteunen jonge mensen bij hun studie. het gaat met name om jonge vrouwen, die zonder onze steun niet de financien hebben om te studeren en dan helpen wij hen daarbij. 

Zo steunen we een jonge moeder, die opgeleid wordt tot ziekenverzorgster. Een andere jonge moeder doet een opleiding waarmee zij hetzij bejaardenverzorgster, hetzij crecheleidster kan worden.

Een andere jonge moeder volgt kookcursussen en zij heeft nu werk gevonden in de keuken van eengroot bedrijf, waar zij met anderen kookt voor de werknemers.

Weer een andere jonge moeder doet een MBO-opleiding management.

En we ondersteunen ook een vrouw die een bacheloropleiding volgt Management Economie en Recht.

Daarnaast zijn er nog een aantal jonge vrouwen, die een eenjarige opleiding tot jeugdleider volgen. Zo steunen wij in het totaal 12 vrouwen die anders minder kansen hadden.

Boekenkast met studieboeken