top of page
Actieve Projecten

Ontwikkeling en educatie staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij een project voor kinderen met huiswerkbegeleiding.

 

In 2024 geven we huiswerk-begeleiding in 4 plaatsen, namelijk in Moengo, Julianadorp, Onverwacht en Sofiaslust.

 

Maar dat wordt volgend schooljaar misschien uitgebreid, want steeds weer doen nieuwe plaatsen een beroep op ons voor huiswerkbegeleiding. Meer lezen?

IMG-20231025-WA0003.jpg
Dans- en zang-les

Om kinderen te stimuleren om hun talenten te ontdekken en te gebruiken geven wij dans- en zanglessen. De danslessen worden gegeven in Onverwacht, Moengo en Sunny Point en de zanglessen in Onverwacht. Meer lezen?

IMG-20221231-WA0011_edited.jpg

We zijn bezig met een toiletten-project in Goejaba. Het is de bedoeling dat de verschillende families in het dorp tenminste een toilettenblok krijgen met een mannentoilet en een vrouwentoilet. 

We hebben in het verleden al verschillende toilettenblokken gebouwd, namelijk 3 en nu wordt het toilettenproject vervolgd.

Niet alleen in Goejaba worden toiletten gebouwd, maar ook in Het ligt in de bedoeling om in 2024 ook een toilettenblok te bouwen in Mooitaki. Lees meer!

toilettenproject (2).jpg

Gezondheid is een belangrijk onderwerp voor onze stichting. We stimuleren iedereen om naar de dokter te gaan en mochten mensen dit niet kunnen betalen, omdat zij niet verzekerd zijn, dan springen wij bij.

Zo betalen wij bij voorbeeld de bevalling van iemand die niet verzekerd is en ook betalen wij veel ziektekosten voor kinderen , Ook betalen wij medicijnen die door de verzekeringen niet vergoed worden.

Daarnaast helpen wij mensen, die een nieuwe bril of een prothese of een gehoorapparaat nodig hebben en medische hulp in verband met een epileptische aanval.

Ook springen we bij als iemand een spoedoperatie moet hebben, terwijl de verzekering die niet of niet helemaal vergoedt

Daarnaast plannen wij om regelmatig EHBO-lessen te verzorgen, speciaal in Onverwacht, Zanderij en Bernharddorp. We geven niet alleen EHBO, maar ook speciale lessen over de gezondheid en de zorg voor kleine kinderen voor tienermoeders en jonge moeders.

Lees meer!

reanimatiepoppen.jpg

We ondersteunen meer dan 35 vrouwen bij hun studie. Het gaat met name om jonge vrouwen, die zonder onze steun niet de financiën hebben om te studeren en dan helpen wij hen daarbij. 

De vrouwen volgen verschillende opleidingen: 2 van hen gaan naar de universiteit, de ene studeert  Rechtswetenschappen en de ander Economie. 

Anderen volgen een MBO-opleiding op het gebied van ziekenverzorging, verpleging of management en anderen volgen een MBO-opleiding aan .de IMEO of de AMS. Enkele volgen een opleiding tot maatschappelijk werkster. 

Andere jonge vrouwen gaan naar de Avond-MULO. of de Avond-HAVO

Daarnaast zijn er nog een aantal jonge vrouwen, die een eenjarige opleiding tot jeugdleider volgen. Zo steunen wij een aantal vrouwen die anders minder kansen hadden. Meer lezen.

bottom of page