Naai en Knipcursussen
Naaiproject in Nieuw Aurora

In Nieuw Aurora zijn we druk bezig met de verbouwing van ons kniples-lokaal. Onze nieuwe doelgroep zijn meisjes die de lagere school hebben afge-maakt, maar die niet kunnen doorleren in de stad.

We starten met een eenvoudige coupeuse-opleiding voor deze groep. De cursisten werken op de machine en op de hand. Ze worden kundig in het naaien.  In het binnenland wordt er gewerkt met ouderwetse naaimachines en twee nieuwe machines.

Het is de bedoeling om ook een atelier te starten, zodat de meisjes met wat zij geleerd hebben geld kunnen verdienen binnen een soort coöperatie.

 

De docente is Susanne Lugard, die voor de lessen ook heel wat stoffen heeft ingekocht in de stad. De opleiding voor deze jonge meisjes start zo mogelijk in maart 2020 en op de website kunt u binnenkort nieuwe foto's zien.

Nieuw Naaiproject Para

In Onverwacht Para starten wij met een nieuwe knipcursus.

De klessen worden gegeven op zaterdag. Nieuwe cursisten zijn welkom. Het is de bedoeling, dat mensen, die graag wat geld willen verdienen thuis terwijl zij op hun kinderen passen leren om leuke kleding en dergelijke te maken voor de verkoop. De lerares is Kelmien Jabini, die daarbij wordt bijgestaan of afgewisseld door haar dochter Lilian Jabini.

 

 

 ENG  NL    NL