Naai en Knipcursussen
Naaiproject in Nieuw Aurora

In Nieuw Aurora zijn we druk bezig met de verbouwing van ons kniples-lokaal. Onze nieuwe doelgroep zijn meisjes die de lagere school hebben afge-maakt, maar die niet kunnen doorleren in de stad.

We starten met een eenvoudige coupeuse-opleiding voor deze groep. De cursisten werken op de machine en op de hand. Ze worden kundig in het naaien.  In het binnenland wordt er gewerkt met ouderwetse naaimachines en twee nieuwe machines.

Het is de bedoeling om ook een atelier te starten, zodat de meisjes met wat zij geleerd hebben geld kunnen verdienen binnen een soort coöperatie.

 

De docente is Susanne Lugard, die voor de lessen ook heel wat stoffen heeft ingekocht in de stad. De opleiding voor deze jonge meisjes start zo mogelijk in februari 2018 en op de website kunt u binnenkort nieuwe foto's zien.

Naaiproject Wanica

In Wanica hebben wij al diverse knipcursussen georganiseerd en daar zijn al 27 mensen geslaagd voor hun kniples diploma en zeker 40 mensen hebben kniplessen gevolgd. 

Op dit moment geven we even geen kniplessen in Wanica, want de ruimte die we gebruikten is niet meer beschikbaar en op het programma staat om een eenvoudig knipleslokaal te bouwen in Sunny Point. 

Echter twee van onze kniplesleerlingen zijn nu kniplesdocente, de ene geeft les in Nieuw Aurora en de ander heeft al eerder les gegeven in Wanica, maar straks gaat zij les geven in Sunny Point

 

In de eerste jaren hebben we de knipcursussen zo georganiseerd, dat de cursisten niet alleen les kregen, maar ook een naaimachine konden kopen en in een jaar afbetalen.

 

Dankzij giften hebben wij nu ook enkele van onze cursisten een nieuwe naaimachine kunnen geven, zodat zij nu daarmee in hun onderhoud kunnen voorzien. Alleen lesgeven is niet voldoende, soms is er nog iets extra's nodig om mensen te helpen hun eigen bestaan op te bouwen.

 

Priscilla Hofwijk, een van onze dansleraressen heeft ook een knipcursus gevolgd en nu naait zij alle danskleding voor alle dansgroepen, die zij leidt en alle dansgroepen van de stichting.

Met onze stichting hebben wij op dit moment 5 dansgroepen:

twee in Sunny Point:

Esperanza en de Rainbow Kids

en drie in Para:

Thank 4 Love, Kids for peace en Gods Creation

De nieuwe kniplessen worden verplaatst naar Sunny Point, maar dan moet er nog wel een eenvoudig leslokaaltje worden gebouwd. 

We hebben al 5 naaimachines om daar les te kunnen geven, maar we hopen op een beetje ondersteuning van een fonds of een kerkelijke gemeente, zodat we ook de lesruimte kunnen aanpassen.

Juist Sunny Point is een goede plaats om les te geven, omdat daar veel vrouwen wonen, die bijna geen inkomsten hebben, maar die wel voor kinderen moeten zorgen. Helpt u mee, zodat we dit project kunnen voortzetten?

 

 ENG  NL    NL