Naai en Knipcursussen
Nieuw Naaiproject Para

In Onverwacht te Para is een nieuw knip- en naailes project gestart. Aan deze lessen doen vier moeders mee en drie tienermoeders en nog 8 jongeren. De bedoeling is, dat de moeders straks niet aleen de kleding voor hun kinderen kunnen maken, maar dat zij ook geld kunnen verdienen door thuis te werken en tegelijk op hun kleine kinderen te passen. Ze leren leuke tassen meken en originele kleding en hopelijk hebben zij later zo'n goede klandidie, dat ze met hun verdiensten voor hun gezin kunnen zorgen. De moeders doen erg hun best en zijn heel enthousiast. Daarnaast volgen ook nog wat jongeren de lessen en ook zij doen heel erg hun best.. De lerares is Kelmien Jabini, die elke zaterdag van Sunny Point naar Para reist om de lessen te kunnen geven. De lessen zijn van 10 uur 's morgens tot 15 uur 'smiddags. 

Vanwege de Coronacrisis zijn de kniplessen tijdelijk gestopt. Enkele cursisten hebben van ons een naaimachine gekregen om met de kennis van het naaien en de ervaring daarin aan het werk te gaan om mondkapjes te maken, die nu hard nodig zijn en waarmee zij in hun eigen onderhouw kunnen voorzien,

 

20200201_141441.jpg
20200205_225734.jpg
20200205_225843.jpg
20200630_191042.jpg
Naaiproject in Nieuw Aurora

In Nieuw Aurora zou na de Paasvakantie ook een nieuw knip- en naai- les project starten,

Dit is bedoeld om meisjes, die na de lagere school niet verder kunnen leren, de kans te geven om een vak te leren. Echter vanwege de Coronavirus hebben we dit project voorlopig uitgesteld, al blijven de plannen staan tot betere tijden, want we hopen natuurlijk dat de pandemie op retour gaat en dat in de toekomst er weer mogelijkheden zijn om onze plannen te verwezenlijken.

Dit zijn de plannen: de meisjes zullen in overleg met het Hoofd van de school worden uitgenodigd voor deze cursus en het is de bedoeling, dat de lessen in de eerste tijd op school gegeven worden in de avonduren, als er stroom is. Er zijn 7 elektrische naaimachines ter beschikking en daarnaast nog enkele oude niet elektrische machines.

De meisjes zullen niet alleen leren naaien, maar ook rekenen en hoe een winkel te runnen, het is de bedoeling, dat zij later samen een bedrijf oprichten en daar samen kleding en tassen vervaardigen en verkopen.

De docente is Susanne Lugard, die voor de lessen ook heel wat stoffen heeft ingekocht in de stad. De opleiding voor deze jonge meisjes start zo mogelijk in maart 2020 en op de website kunt u binnenkort nieuwe foto's zien.