top of page
Studie-onder

In Suriname is het met name voor jonge vrouwen en alleenstaande moeders heel moeilijk om een bestaan op te bouwen en daarom ondersteunen wij een heel aantal vrouwen bij hun studie. In proncipe betalen wij alleen het studiegeld en misschien ook nog materialen, die zij nodig hebben, zoals studieboeken, werkkleding bij stage (dit is vooral nodig bij vrouwen die een opleiding volgen in de zorg of de verpleging) 

Op dit moment ondersteunen wij meer dan 20 vrouwelijke studenten, De opleidingen die zij volgen zijn verschillend en ook van een verschillend niveau. We hebben 2 studenten aan de universiteit, 1 is 3de jaars en 1 is 1ste jaars, ze studeren respectievelijk  Economie en Rechts-wetenschappen.

 

Dan hebben we ook een HBO-studente die 2de jaars is en die Recht Economie en Management studeert.

Dan is er een MBO-studenten die Management studeert.

Verder zijn er een aantal vrouwen, die een opleiding volgen in de zorg, ze worden verpleegster of ziekenverzorgster of zorghulp.

Ook hebben we nog wat scholieren, die studeren aan het Instituur voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (IMEAO) of aan de Algemene Middelbare School en enkele jonge moeders bezoeken de Avond-MAVO. 

Bovendien studeren een aantal vrouwen aan het Theologisch Seminarie van de Evangelische Broedergemeente Suriname, waar zij de opleiding tot Jeugdleider volgen. 

We houden contact met de studenten en proberen hen zo goed mogelijk te begeleiden, maar een keer moest een student afhaken wegens een medische operatie, waarbij zij een been verloor en daardoor niet meer de opleiding kon bezoeken, we hopen het geld bij elkaar te krijgen om haar in de toekomst te helpen aan een prothese. En een van de studenten bleek niet meer naar de studie te gaan, omdat zij het busgeld niet kon betalen, maar daar wordt nu door ons in voorzien. 

We kunnen de studenten steunen dankzij giften van de stichting Christina in Nederland en van de doopsgezinde gemeente Koudum. En van de eerstgenoemde stichting kregen wij in oktober 2022 bezoek. Bij dat bezoek waren enkele bestuursleden aanwezig en ook 3 studenten, 1 van hen had haar baby meegenomen.  Het was een ontmoeting waarbij goed gepraat kon worden en heel positief en van die ontmoeting zijn  hier enkele foto's te zien.

IMG-20221026-WA0010.jpg
IMG-20221026-WA0006.jpg
IMG-20221026-WA0008.jpg
IMG-20221026-WA0011.jpg
Muziek
bottom of page