Bouwproject
IMG-20200110-WA0005.jpg

Het ligt overigens in de bedoeling om meer projecten in het binnenland op te zetten. De plannen zijn er al, alleen de uitwerking laat nog op zich wachten. U kunt hierover later meer lezen.

IMG_4999.JPG
received_579055299257165.jpeg
received_406932086758408.jpeg

In het dorp Goejaba  zijn wij begonnen met het bouwen van toiletten.

Hygiëne is heel belangrijk en de meeste mensen in het dorp hebben geen toilet en ze hebben ook niet veel geleerd van handen wassen na het bezoeken van de toilet.

 

Daarom hebben wij reeds 2 toilettenblokken gebouwd. Elk blok heeft een mannentoilet en een vrouwentoilet en in elke toiletruimte is ook een wastafel.

 

Het tweede blok is gebouwd bij het 'Krutuhoso' of te wel het vergaderhuis en daar kan ook goede voorlichting worden gegeven over het gebruik van toiletten, het maken van toiletten en goede hygiene. 

 

Het derde blok wordt gebouwd op het terrein van de familie Popoe, maar dit blok is nog niet af. 

Voor dit project werken wij samen met de stichting Lumazy.

IMG_4954.JPG

We hebben ook bouwprojecten dichter bij huis in de bewoonde wereld.

Zo is er een familie in Sunny Point, die geen badkamer en toilet heeft en zij zijn zelf begonnen met het maken van een sceptic tank en met het bouwen van een badkamer, maar de kosten zijn voor hen te hoog. Met onze stichting hebben wij het huis voor deze familie gebouwd, maar aan het huis ontbreken nog een aantal goede ramen en ook daarbij helpen wij. 

Wij helpen bij de aanschaf van stenen, een toiletpot en ramen en het werk wordt door de mensen zelf gedaan.

Daarnaast hebben wij nog enkele families geholpen, die geen huis hadden. Zij hebben geld gekregen voor materialen voor de bouw van hun huis en zijn nu aan het bouwen. We proberen te helpen waar we kunnen.