Bouwproject

In het dorp Goejaba  zijn wij begonnen met het bouwen van toilettenRn twee andere toilettenblokken worden gebouwd. Daarvoor is er goed overleg nodig met de mensen van het dorp, want het gaat om meer dan toilettnblokken, het gaat voral ook om voorlichting. Niet alleen leren de verschillende families hoe zij een toilettenblok moeten bouwen, maar ook krijgen zij voorlichting over goede hygiene,
Het is de bedoeling, dat er tenminste 13 toilettenblokken komen in het dorp met telkens 2 toiletten en een wastafel om de handen te wassen. 

Voor dit project werken wij samen met de stichting Lumazy.

Goede hygiene en een goede gezondheid zijn heel belangrijk en daarom zijn we blij met dit project en ook met de goede gevers die ons hierbij ondersteunen, wat zonder hen kon dit projet geen werkelijkheid worden.

Om te controleren of de bouwwerkzaamheden wel goed verlopen zijn Marcus Banai en de heer Martin Heide naar Goejaba gereisd en zij hebben ook aan vele vergaderingen deel genomen.

Het ligt overigens in de bedoeling om meer projecten in het binnenland op te zetten. De plannen zijn er al, alleen de uitwerking laat nog op zich wachten. U kunt hierover later meer lezen.

We hebben ook bouwprojecten dichter bij huis in de bewoonde wereld.

Zo is er een familie in Sunny Point, die geen badkamer en toilet heeft en zij zijn zelf begonnen met het amken van een sceptic tank en met het bouwen van een badkamer, maar de kosten zijn voor hen te hoog. Met onze stichting hebben wij het huis voor deze familie gebouwd, maar aan het huis ontbreken nog een aantal goede ramen en ook daarbij helpen wij. 

Wij helpen bij de aanschaf van stenen, een toiletpot en ramen en het werk wordt door de mensen zelf gedaan.

 ENG  NL    NL