top of page
Huiswerkbegeleiding

In het jaar 2022 hadden we huiswerkbegeleiding in Moengo, Onverwacht en Hannaslust. Het aantal kinderen was nog beperkt tot ongeveer 30 of 40 kinderen, maar in 2023 willen wij de huiswerkbegeleiding uitbreiden. het is de bedoeling om in 2023 0ngeveer 100 kinderen huiswerkbegeleiding te geven namelijk in Moengo, Julianadorp, Onverwacht en Hannaslust. 

Julianadorp is nieuw, maar daar is een aanvraag voor ongeveer 40 kinderen voor de huiswerkbegeleiding en het aantal kinderen dat huiswerkbegeleiding krijgt in Moengo is rond de 30, de andere 30 kinderen die we willen begeleiden wonen in Onverwacht en Hannaslust. 

Julianadorp ligt in de nabijheid van Moengo en daarom krijgt dit project 2 fietsen, zodat er 2 leerkrachten uit Moengo naar Julianadorp kunnen fietsen. In Julianadorp krijgen wij de beschikking over lesruimte, maar wij moeten de ruimte wel zelf inrichten en het is de bedoeling, dat in januari tafels en stoelen en een schoolbord worden aangeschaft. 

De supervisie van het huiswerkproject in Julianadorp ligt bij juffrouw Renata Patra, die reeds jaren ervaring heeft en die ook zelf naar Julianadorp wil gaan. Ondertussen gaat de huiswerkbegeleiding in Moengo gewoon door. En de kinderen krjgen ook soms beroepsvoorlichting, zo kwam er laatst een politieagent op bezoek om te vertellen over zijn werk.

Bij de huiswerkbegeleiding krijgen de kinderen ook vaak extra lessen in lezen en rekenen en als kinderen hun tafels goed kennen, krijgen ze een tafeldiploma. En soms is er ook mogelijkheid van ontspanning. Zoals met kerst was er voor de kinderen een bescheiden feest. 

IMG-20220820-WA0001.jpg
IMG-20220820-WA0003.jpg
huiswerkkids Moengo.jpg
politie op bezoek_edited.jpg
IMG-20220820-WA0010.jpg
bottom of page