Huiswerkbegeleiding

Hadden wij in het verleden huiswerkbegeleiding in Serie 2 en later in Onverwacht te Para, de huiswerkbegeleiding is nu in Moengo. Eigenlijk is de huiswerkbegeleiding daar al in 2019 van start gegaan, omdat een van onze huiswerkbegeleidsters onderwijzeres is Moengo is geworden en daar al in 2019,toen wij ook nog huiswerkbegeleiding gaven in Para, daar bij haar thuis met de huiswerk-begeleiding is gestart. 

In het begin kwamen er wel 30 kinderen. Door de coronatijd is het aantal kinderen verminderd en nu komen er 15. Het is onze bedoeling om ons met de stichting in verband met de huiswerkbegeleiding ons vooral te richten op de kinderen in Moengo en we maken plannen om het daar nog watbetre te kunnen opzetten. 

Juffrouw Renata doet het met veel enthousiasme en is er erg ervaren in.

IMG-20210825-WA0007.jpg

Dit project vraagt om uitbreiding en we zijn aan het overwegen, of we niet een gebouw kunnen neerzetten voor de huiswerkbegeleiding daar en of we niet de lessen kunnen uitbreiden met nog een extra juffrouw.zodat we meer kinderen kunnen bereiken. 

Daarnaast willen wij ook graag een analfabetencursus opzetten daar voor vrouwen, die anders weinog kansen hebben.  We zijn hierover aan het beraadslagen.  

IMG-20210825-WA0006_edited.jpg