Educatieve Projecten
Huiswerkbegeleiding in Para

In Onverwacht te Para hebben wij huiswerkbegeleiding op alle vijf werkdagen vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur Bij de huiswerkbegeleiding staan ongeveer 35 kinderen ingeschreven en dagelijks komen er ongeveer 25 tot 30 kinderen. 

Het gaat hier om meer dan huiswerkbegeleiding, want kinderen die dyslectisch zijn worden getraind in lezen en schrijven en kinderen met rekenproblemen krijgen extra ondersteunende rekenvakken. Ook hebben wij het tafeldiploma ingevoerd, voor mensen in Nederland een bekend onderdeel van het lesprogramma op school, maar in Suriname minder bekend. De kinderen leren hier ook wel tafels, maar kunnen geen tafeldiploma behalen, wat juist kan zorgen voor extra motivatie. Als ze een diploma halen en zij kunnen zowel het diploma halen van de tafels van 1 tot 10 als van 1 tot 20, dan krijgen zij een klein cadeautje.

Ook het lezen van boeken wordt erg gestimuleerd. Elk kind dat 10 boeken heeft gelezen krijgt een presentje en bij 20 boeken is het een groter cadeau.

Daarnaast hebben wij in Para dans en zanglessen en blokfluitlessen en ook typelessen en computerlessen komen op het programma te staan.

Zangles in Onverwacht

In Para in Onverwacht hebben we vanaf januari 2017 een echt kinderkoor onder de naam Colorful Christian Choire, de kinderen krijgen zangles van Petra Hofwijk en leren hun stem goed te gebruiken en ze zingen een gevarieerd programma.

Regelmatig treden zij op in een kerkdienst in Onverwacht en ze blijven oefenen en bovendien geeft het koor de kinderen zelfvertrouwen waardoor ze het ook aandurven alleen te zingen of met een klein groepje.

Daarnaast is het de bedoeling ook een koor op te zetten in Sunny Point, eigenlijk is daar al een gelegenheidskoor onder leiding van Mama Doe, maar het is de bedoeling ook dot koor meer power te geven. Zangles geeft kinderen zelfvertrouwen en dat is goed.

Kookles in Onverwacht

In Para in Onverwacht worden aan de kinderen ook kook- en bak- lessen gegeven. De kinderen leren met name allerlei lekkernijen te maken zoals bitterballen, worstenbroodjes, cakeclubs, pannenkoeken en nog veel meer. De lessen die we geven zijn erg gevarieerd, omdat we de kinderen de kans geven al hun talenten te ontwikkelen.

IMG_5451.JPG